Trend 70-tals mode

Många som var med på 70-talet skulle kalla det årtiondets mode som ”fult” och ”ingenting som man skulle vilja ta fram igen”. Trots det så var vårens i särklass största trend inspirerad och hämtad från just det decenniet. Och trots att vi är vana med att trender kommer och går, så verkar det som att just denna våg av 70-talsvibbar är här för att stanna – åtminstone ända till hösten.

Vad är signifikant för sjuttiotalet?

Det finns tre saker med detta decennium som man måste anamma för att få till den rätta sjuttiotalsstilen – dessa är:

    • Utsvängda jeans är det som jeansmärkena satsat på i år. Flare- och bootcutmodeller i alla möjliga färger och varianter. Drar man på sig ett par sådana så är man utan tvekan med i modematchen för tillfället!
    • Polotröjan har även den gjort comeback och är det plagg som alla modelejon åter rotat fram ur garderoben. På sjuttiotalet var just denna tröjmodell absolut trendig på vuxna, men kanske var det barnen som framför allt bar plagget. Stor tumme upp till detta plagg som dessutom värmer halsen.

Jofama by Kenza – Kenza 7 (Brownie)

  • Bohemiska influenser syntes frekvent på vårens catwalks. Mocka och flower power får hippiestilen fulländad. Mest populär var kanske mockajackan som absolut hänger med till hösten också.

Det kan vara svårt att få ”gammalt” mode att bli trendigt igen, men att 70-talet gjort comeback råder det ingen tvekan om. Det krävs inte heller mycket för att lyckas med denna stil, eftersom att i stort sett alla klädkedjor just nu har sjuttiotalsinspirerade plagg i butik.

Och eftersom att denna trend verkar hålla i sig – så är det bara att välkomna den med öppna armar. Let’s bring back the seventies!

Jofama by Kenza – Kenza 7 (Brownie)