Sminkborstar

Hej bloggen! När jag skulle sminka mig i morse så insåg jag hur gamla och äckliga mina sminkborstar blivit. Det var längesedan jag tvättade dem och jag har verkligen inte skött dem, så jag har nu bestämt mig för att köpa nya. Min plan är att vårda dessa bättre så att dem håller kvalitétsmässigt. Jag kikade runt lite på internet direkt, men det som slog mig var hur dyrt det är med sminkborstar! Vissa som jag hittade kostade 200kr styck och det kände jag inte att jag ville lägga på en borste som jag är osäker på om jag kommer gilla eller inte.

Nu i eftermiddag hittade jag dock ett kit med hela 32 stycken olika varianter – vilket skulle innebära att jag täcker hela mitt behov utan att det ska behöva kosta skjortan. I kittet så finns alla borstar för grunderna i sminkningen – det vill säga för puder, foundation, rouge och ögonbryn. Jag tror att jag kommer slå till på dem, men jag ska fundera på det ett litet tag till…

Kit med sminkborstar

Till dess bjuder jag på mina bästa tips på hur borsten ska användas.

Mina tips

Basens grundsmink består utav: foundation, concealer och puder. Dessa tre produkter ska allihop arbetas in ordentligt i huden, för att få bästa resultat. Gärna med en sminkborste/ sminksvamp, då de ofta gör ett bättre jobb än fingrarna.

Något som är viktigt när man använder sig utav en borste, är hur man använder den. Det är genom att göra små cirkelrörelser som basen kan arbetas in i huden och bli ett med den istället för att lägga sig som ett lager ovanpå.

Att också ha koll på om borsten är utav syntetiskt hår eller äkta hår kan också vara att rekommendera, då borstarnas skötsel ser olika ut. En borste med syntetiskt hår ska tvättas minst en gång i veckan, med varmt vatten och lite tvål. En borste med äkta hår skall tvättas lika ofta, om inte ännu oftare samt tvättas med schampo och balsam. Det är viktigt att inte glömma att skötseln är viktig, då kvaliteten på både borsten och din hy kan försämras. Vilket är ett mycket oönskat resultat!

När man håller på med smink måste man låta tiden ha sin gång, det är en massa moment som ska funka för att den kompletta looken ska funka. Samtidigt är det viktigt att minnas det viktiga med basen, ingenting kommer att bli bra om inte basen är det! Så utgå ifrån den och använd sminkborstar då det putsar resultatet, så kommer morgondagen bli den snyggaste någonsin!