Så matchar du 3 olika jeansmodeller bäst

Jeans och jeansByxan i denim är ett plagg som räddat vardagen för många. Bekvämt, slitstarkt och snyggt är bara några utav dess beundransvärda egenskaper.

Idag finns det nästan oändligt många varianter av byxan och vad som passar till de olika modellerna är inte alltid givet.

Därför kommer här en guide till hur man matchar 3 olika jeansmodeller på bästa sätt:

  • Utsvängd modell/bootcut – Jeansmodellen som är vid nertill, även kallad bootcut (eller dess vidare kusin flare), finns i många olika nyanser av blått. Den mest klassiska varianten har mörkblå ben, men ljusa och slitna går även det hem på marknaden. Just den här typen av jeans matchas snyggast med en grå polotröja och en ljus skinnjacka.
  • ”Boyfriend-jeans” – Den lösa boyfriendbyxan är en riktigt skön modell som passar på stan likväl som vid fredagsmyset i soffan. Givet för båda tillfällena är dock att de matchas bäst tillsammans med en cool t-shirt och ett par färgglada sneakers. Matchar man plagget på det viset så kan man inte misslyckas.
  • Stuprörsmodellen – Den mest åtsittande och tajta modellen av de alla kallas, såklart, stuprör. Just den här varianten av denimbyxan är också den som man oftast ser i andra färger än olika nyanser av blått – både svart och färgglatt är nämligen vanligt. Den här modellen kan kombineras med nästan alla plagg, men en snygg kontrast är ifall överdelen är något vidare eftersom att byxan är väldigt rak och tajt. Har man färgglada stuprörsjeans så passar det bäst med en topp i en mer neutral färg.

Det finns inte så mycket som talar för att jeansens popularitet kommer minska under de närmsta åren och denna guide har förhoppningsvis gjort det lite lättare att veta vad man ska bära till. Lycka till med matchningen!