Nya stilar – till lillebror

Jag gillar att kolla på kläder på second hand för att få inspiration. Det är inte alltid jag köper något där till mig själv för många gånger är det lite för ”slitigt” för att vara i min smak. Däremot handlar jag mycket på second hand – till lillebror. Idag tänkte jag lyfta fram två nya stilar som helt klart växer sig stark bland barnkläder.

Slitstarkt – Jula kanske inte är den butik jag går till oftast för att köpa kläder. Men det har ändå blivit några inköp nu på julrean. Älskar snickarbyxorna (arbetsbyxorna) som finns från strl 98 och upp till 120. De sitter inte helt bra i midjan utan man kan behöva köpa till ett skärp. Men det blir rent ut sagt skitsnyggt. Finns i både blått och rosa. Fördelen är att de är så slitstarka att de passar utmärkt som överdagsbyxor på höst och vår. Betydligt snyggare än överdragsbyxorna som säljs på Polarn. Trenden är funktionellt helt enkelt.

Vintage – Det ska inte se gammalt ut, men retro och vintage. Det är en hårfin skillnad och jag rekommenderar de som har svårt att se skillnaden att hålla sig till kläderna som finns i de större varuhusen ex H&M och liknande. Trenden och plaggen finns där. För oss som älskar mode kan Myrorna rekommenderas. Verkar som att personalen extra mycket tycker om att lyfta fram vintagestilen.

Mitt senaste inköp

Det senaste plagget jag köpte var en gubbkeps men i barnformat. Lillebror blir både lillgammal, snygg och tuff på en och samma gång. Han älskar den och självklart är det mycket snyggare än en enkel barnkeps med något tryckt Disneymotiv.  Fick frågan av grannen vad jag köpt den – de ville ha en liknande. Men minns inte. Jag googlade på Barnkläder Rea och hamnade på något företag som då hade rea. Tycker det ska vara lite så när man handlar. Håll dig inte till de gamla vanliga butikerna utan tänk bredare och leta runt lite. Fynden finns där ute!