Några av de vassaste modetipsen

Kort klänningNär man ska välja kläder handlar det till stor del om att lite på sitt eget tycke och smak. Ibland kan det dock hända att man börjar känna sig lite hemmablind, och då kan det vara skönt att ha ”objektiva” riktlinjer att gå efter.

Visa huden smart

Vill man se riktigt bra ut, bör man vara strategisk med var och hur mycket man låter huden visas. Många modetyckare menar att man bör fokusera på en kroppsdel man tycker om och låta den träda fram. Om du till exempel bär en kort klänning, bör den inte vara allt för avslöjande på de övre delarna av kroppen och vice versa.

Accessoarer som sticker ut

Har man en garderob som till största delen är fylld av plagg med väldigt neutrala färger (svart, marinblå eller grå t.ex.) är det ett bra komplement att använda sig av ljusa och färgstarka accessoarer. Detta kommer garanterat att liva upp outfitten.

Använd en scarf

Scarf är enligt många en av de absolut bästa accessoarerna. Plagget är väldigt mångsidigt och kan varieras i oändlighet med olika typer av färger och mönster. Att alltid ha en scarf i väskan gör att man snabbt kan liva upp sin outfit om man känner att den börjar bli lite tråkig.

Gör en lista innan shoppingrundan

Att göra en lista innan shoppingrundan är användbart på flera sätt. Den här listan handlar dock inte om det som ska köpas in – utan om det som redan finns hemma i garderoben. Listan kan hjälpa till att avgöra köp genom att man får en snabb överblick om det faktiskt kommer gå att kombinera det tänkta inköpet med kläderna där hemma.