Modenyhet – Chanel

Modenyheten som är på alla svenska modekännares läppar just nu är att modehuset Chanel kommer att slå upp portarna i Stockholm. Det har länge ryktats om det, men först nu verkar det vara relativt säkert att lyxmärket kommer att finnas som butik på Birger Jarlsgatan i huvudstaden. Och det är inga dåliga grannar som butiken får – Prada, Louis Vuitton, Mulberry, Marc Jacobs och Gucci är nämligen några av de butiker som är närliggande.

Och om detta nu stämmer, vilket det enligt obekräftade källor verkar göra, så kommer detta att vara en dröm som går i uppfyllelse för Sveriges modeelit. Det kommer också att bli ytterligare ett skyltfönster som folk längtansfullt och storögt kommer att kunna se in i.

Chanels huvudkontor vid Place Vendôme i Paris

Chanels huvudkontor vid Place Vendôme i Paris – Bild från Wikipedia

Att Sverige blivit ett land på modekartan märks tydligare och tydligare. Inte bara har vi internationellt kända märken som AltewaiSaome, Filippa K och inte minst H&M, utan en öppning av en Chanelbutik skulle också innebära att svenskar inte längre behöver åka utomlands för att få tag på de finaste märkena.

Alla vill numer ha en bit av modekakan Sverige och Stockholm Fashion Week blir allt hetare i takt med att fler utländska reportrar rapporterar från eventet. Chanels modechef Karl Lagerfeld har också tidigare samarbetat med svenska Orrefors och att perfektionisten Lagerfeld endast arbetar med de bästa är ett känt faktum. Så relationen mellan Chanel och Sverige är absolut befintlig.

Om det blir någon storslagen öppning av en Chanelbutik i Stockholm återstår att se, men vi kan väl ändå spänt konstatera att vi är närmare än någonsin.