Familjen ska få egen stil

Känner du ibland som att du är ensam i familjen med ”stil”? Att de andra inte ens har fattat att rosa och rött inte ska blandas och att en vinterjackas funktion inte bara är att vara varm – utan även att vara snygg…. Då är vi i alla fall två.

Hur får man då sina kära familjemedlemmar att få lite stil. Det handlar mycket om att möta dem utifrån vad de tycker är viktigt att ha på sig. När pappa drar ut på golfbanan är det stil och elegans. Helt plötsligt har han fått smak för stil – eller det är ju vad banan kräver i klädkod också.

Så här kommer dagens tips till er som behöver ge era föräldrar lite mer stil. Allt genom att börja på deras ”hemmaplan”

Till lillasyster (teknikfreaken) – Då hennes intresse enbart cirkulerar kring teknik så måste jag hitta vägen in här. Har läst om ett forskningsprojekt på Chalmers där man lägger in solceller i klänningar, tröjor och jackor. Med andra ord skulle man kunna ladda sin mobil med sin sommarklänning. Rätt cool lösning även om jag föredrar ett batteripack i fickan om jag får välja själv.

När dessa kläder kommer ut på marknaden vet jag i alla fall vad nästa julklapp blir till lillasyster.

Till pappa (Golfaren) – Jag vill göra egna golfkläder med namn, loga eller liknande. Han ska inte bara ha snygga kläder utan även kläder som skapar en personlig stil. Ett exempel är att ge golfkläder och logobollar med eget tryck. Samma tryck på både bollar och kläder blir snyggt!

Till mamma (kocken) – Laga mat är mammas stora intresse. Mode ligger långt ner på listan. Men det går att kombinera detta. Åtminstone eftersom mamma även läser en hel del. Till henne rekommenderas boken Modekokboken. En bok fullproppade med kända inslag från matlagningsvärlden – och modevärlden. Boken kan köpas på Bokus.

Till lillebror –  Han fyller faktiskt år snart, present redan klart, och den avslöjar vi inte här 🙂

Håll stilen så länge – vi hörs