Den perfekta basgarderoben

Det finns några saker som många drömmer om, och en utav dessa är att ha en perfekt basgarderob där nyckelplaggen hopar sig. Detta är något som inte är helt lätt att åstadkomma och att veta vad man ska investera i är inte heller så enkelt alla gånger. Därför kommer här en guide på fem stycken nyckelplagg som är en bra början i bygget av en perfekt garderob:

  1. Svart skinnjacka damSkinnjackan – Skinnjackan är ett plagg som man bara MÅSTE införskaffa sig. Den fungerar lika bra höst som vår och är snygg till det mesta. Känner man att en i äkta skinn är för dyr så kan man satsa på budgetvarianten, även om den kanske inte alltid har samma kvalitét och ibland kan kännas plastig.
  2. Enfärgade t-shirts – Det må vara få saker som känns så tråkigt att lägga pengar på som enfärgade t-shirts, men tro det eller ej – det lönar sig i längden!
  3. Sneakers eller boots – När man handlar skor så ska man leta efter dem där paren som passar till allting. Här gäller det att gå efter sitt eget tycke och sin egen smak, är man en person som gillar boots så kör på det och vice versa.
  4. Kashmirtröjan – Någon sa en gång att ”Om man bara ska äga en tröja, se till att den är i kashmir”, och ja det ligger något i det. Istället för att slita ut billiga akryl- eller polyestertröjor flera gånger om året så kan man spara pengarna och köpa en fin tröja. Kvalitét före kvantitet!
  5. Den vita skjortan – Få plagg går att kombinera och kommer med så många möjligheter som den vita skjortan. Helst ska den vara lite ”oversize” och i ett tunt och skönt material. Till shortsen på sommaren och favoritjeansen när det blir kallare.

Investerar man i något/några utav dessa plagg så kommer man garanterat att lyfta sin garderob både ett och två snäpp. Med det sagt så önskas lycka till i skapandet av den perfekta basgarderoben!