Att klä sig i festivalstil

De som besöker en festival i sommar, med undantag från rockfestivaler, kommer se tydligt att 70-talet fortfarande finns kvar i modet. Den klassiska festivalklädseln har starka inslag av 70-talet med inslag av dess hippieklädsel. Oavsett om man är en vanlig jeans och t-shirt person eller gillar dyra märkeskläder, är det festivalklädsel som gäller på sommarens evenemang.

Festivalstilens kännetecken
Det finns flera saker som kännetecknar vad många anser vara en typisk festivalklädsel, och några utav de viktigaste är skorna, de slappa tröjorna och så klart de ljusa byxorna. På fötterna bär man oftast kängor eller stövlar, men även vanliga tennisskor är vanligt. Poängen är att det ska vara praktiskt att gå i de skor man har, så klackskor är inget som förekommer.

För tjejerna är det vanligt med slappa tröjor som inte är åtsittande, helst med något tryck på med ett mönster, en text eller ett band eller artist. Med koftor är det likadant, där stort och slappt är vad som gäller. När det kommer till byxor är ljusa jeans snyggt. Ett par ljusa slitna jeans passar perfekt för både killar och tjejer, medan korta jeansshorts är något de flesta tjejer föredrar när det blir lite varmare.

T-shirts och linnen

Accessoarer
En viktig accessoar för både killar och tjejer är solglasögon. Pilotbrillor eller andra modeller är rätt stilmässigt men kan även vara praktiskt när solen är framme. Sedan finns även väskan med som är en viktig accessoar. En vanlig ryggsäck brukar sällan vara moderiktigt, men på en festival ser du många bära omkring på en. Färg, form eller modell spelar ingen roll, utan det är hur praktisk den är som spelar roll.

Som tjej kan man dock välja en väska efter utseende, då en väska med långa band som man hänger över axeln är populär. Har väskan dessutom fransar eller är gjort utav skinn eller andra naturliknande material så är det ännu mer rätt, för en riktig festivalstil.

Solglasögon